vineri, 21 noiembrie 2014

De unde ne mai vin idei

Nu stiu daca v-am povestit ca eu de formatie sunt economista. Am terminat ASE-ul la sectia Turism. Deci cand am pornit, partea creativa imi lipsea, tot ce aveam ca experienta erau sacosele de hainute la papusi pe care le facusem intre 10 si 14 ani. Da, in clasa a8a ma jucam cu papusile stil Barbie si le faceam hainute. Am stricat o gramada de materiale si haine bune de ale mamei ca sa imbrac papusile. Apoi am trecut la mine si ii taiam hainele ca sa imi vina...Saraca mama cata rabdare avea cu mine!
Cand m-am apucat de Lilutesa aveam niste idei in cap, dar inca nu stiam cum sa cer croitoresei tot ce vreau. Cusutul pentru mine este inca doar un hobby. Fara croitorese profesioniste, Lilutesa nu ar fi ajuns aici. Eu stiu ce vreau, iar in 4 ani am invatat ce sa cer, am invatat sa caut materiale bune, sa ma joc cu ele. Cred ca si experienta cresterii celor 3 copii m-a ajutat foarte mult pentru ca am avut pe cine sa probez si sa vad cum rezista anumite modele si cat de comode sunt. Pe langa toate astea internetul iti da multe idei. Cand am inceput eu cu bentite si salvari, la Babyexpo trebuia sa fac ditamai prezentarea ca sa inteleaga lumea de ce pantalonii sunt largi, de ce pui portjartierul in capul bebeluselor (asta era reactia tatilor). Acum lumea stie de ele, piata s-a format si e mai usor sa le vinzi, chiar daca e concurenta mai mare.
De vreo 2 ani am descoperit Pinterestul si tare bucuroasa am fost pentru ca imi umpleam continuu calculatorul cu poze pentru inspiratie. Azi ma uitam si am fost foarte surprinsa sa descopar ca am mai multi urmaritori de Pinterest decat pe facebook si ca am adunat peste 2000 de pinuri. Nu sunt doar cu hainute de copii ci cu tot felul de idei de joaca, cu retete, cu gradini si case frumoase, cu multe idei de reciclat si refacut haine (refashion, upcycle).
De aici am prins curaj mai mult sa reciclez materiale. Mi se pare ca oricum consumam prea mult si am descoperit surse de materiale si haine foarte frumoase din care se pot recrea tot felul de minunatii. Asa ca voi avea postari saptamanale in care va voi prezenta idei creative de a refolosi haine sau materiale.
Pana atunci va las cu cateva imagini pe care le-am salvat in Pinterest si va astept si pe acolo.Sa stiti ca pe lilutesa.ro veti gasi la decrieri materiale reciclate, acelea sunt de la haine mai vechi sau bucati de material nefolosite gasite in talciocuri sau sh-uri.
Cu drag, Nicoleta
mama de Lilu, Tesa si Nic dragonel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...