marți, 13 martie 2012

Marti 13 romanesc

Marti 13.
M-am hotarat sa-mi vars oful desi nu-mi sta in fire, dar cred ca bebe 3 ma invata sa imi apar drepturile mele, cat si pe ale lor.
Aveam programari la ecograf azi si la controlul lunar de urmarire a sarcinii, asa ca am mai pus o programare la oftalmolog (ma deranjau niste puncte si voiam sa ma asigur ca voi fi capabila sa-mi vad copiii si sa am grija de ei :)). Asadar programul a inceput de pe la 10.30 cand am pornit spre centru. Prima oprire oftalmolog. Acolo dupa aproape 2 ore de teste si oameni amabili, mi-a placut tare mult doctorul care mi-a spus ca cel mult pentru ce am eu ar putea sa ma bombardeze cu niste vitamine sintetice, dar nu le vede rostul, mai ales ca sunt insarcinata. Am si asteptat, dar mi se parea normal, mai ales ca acea clinica primeste si copii, destul de mici, care m-au impresionat cu problemele lor. Am terminat pe la 13.15 si am fost sfatuita sa nu conduc pentru ca imi pusesera picaturi si nu vedeam clar. Am hotarat sa las masina acolo si sa plec pe jos pana la Romana si sa iau metroul.
La 14.15 am plecat spre Victoriei, la Spitalul Sanador unde aveam programarea ecografiei 4D, programare facuta cu aproape 3 luni inainte la Dr. Herghelegiu, profesor bun si recunoscut la care cu greu gasesti loc. Facusem si la Lilu ecografia cu dumnealui si a fost foarte ok deci am plecat increzatoare ca totul va fi ok. Bineinteles ca am pierdut primul metrou pana am coborat eu a trebuit sa astept urmatorul. Pana am iesit si am ajuns la spital (gafaind pentru ca deja era 14.30 cand ajunsesem in Victoriei), pana am urcat scarile, ca liftul nu venea, pana am stat dupa cateva persoane la receptie sa spun ca am ajuns, s-a facut 14.42. Ei bine raspunsul domnisoarei de la receptie a fost " Domnul dr nu va mai primeste pentru ca ati intarziat!". Evident ca socul a fost destul de mare, pentru ca de fiecare data cand am fost la controale in Sanador (si au fost ceva la numar, pentru ca toate sarcinile le-am dus acolo in proportie de 80%), nu s-a respectat programarea si a trebuit sa astept de la 15 minute la 2 ore chiar. Asadar insist si spun sa se gaseasca o solutie pentru ca nu mi se pare normal. Imi zice sa astept. Mai stau 10 minute si astept si apare o doamna asistenta care imi spune pasiva ca ii pare rau dar domnul dr nu ma mai primeste. Offf si aici s-a dezlantuit ceva in mine care a rabufnit in urlete, plans si revolta explicandu-i ca daca eu, gravida, pot sta sa astept un dr si o ora jumatate pana ma primeste, nu cred ca nu poate domnul dr sa ma primeasca din cauza a 10 minute de intarziere (din care 5 in receptia lor ), avand in vedere ca am facut o programare cu 3 luni inainte si ca banii mei sunt aceeasi!!! Am fost destul de galagioasa pentru ca toata lumea s-a intors sa vada ce se intampla! Doamna se mai inmoaie si zice ca se duce sa-l mai intrebe. Am mai stat 10 minute, in care eu deja ma gandeam cum voi ajunge pana la conducerea spitalului sa ma revolt si cum voi face scandal online si oriunde voi fi ascultata. Eram asa furioasa, ca daca eram desen animat imi iesea fum din urechi si nas :))! In acest timp eu imi imaginam ca totusi domnul dr mai are o pacienta ceva, caci stateam de 20 de minute si se tot negocia cu dansul. Intr-un final vine asistenta si ma invita in cabinet. Doctorul se poarta ca si cum nimic nu s-a intamplat, doar ca la un moment dat, afland ca pacienta urmatoare intarzie comenteaza cum ca toate programarile vor fi date peste cap. Ma abtin sa spun ceva, ba chiar ii multumesc pentru efort, mai ales ca mi-a confirmat ca bebe e baietel si ca e sanatos.
Urmatoarea programare o aveam la 15.30 si am ajuns la 15.35, tot in Sanador dar in clinica. Mi se spune ca dna dr are o decalare de o ora si ca trebuie sa astept. Si cum eu inteleg ce inseamna lucrul cu omul inteleg si stau cuminte sa-mi vina randul.
Intrebarea mea pentru cei de la Sanador este : De ce eu trebuie sa inteleg fiecare intarziere dar mie nu mi se respecta macar sfertul academic? De ce in continuare desi am lasat peste 600 de lei acolo numai azi, medicul considera ca e mai important decat pacientul? De ce trebuie sa plang si sa urlu ca sa mi se dea ascultare? De ce? Cand vom avea totusi si noi parte de respect in sistemul asta fie ca e de stat, fie privat??? Din jumatatea de ora cu care i s-a decalat programul domnului profesor, 12 minute au fost din vina mea, restul....
Cu aceasta minunata experienta m-am lamurit ca alegerea mea de a merge sa nasc in alta tara (si culmea ca pe bani mai putini) este cat se poate de indreptatita!
Asadar marti 13 a fost, dar macar noi suntem sanatosi!
PS Mamelor macar noi sa ne unim si sa nu mai lasam pe nimeni sa nu ne respecte! Cred ca experienta ma invata sa strig cat pot de tare cand vad o nedreptate si sa nu mai plec capul! Asadar oricand vedeti ce ni se incalca drepturile tipati cat mai tare! Cineva trebuie sa ne auda!

26 de comentarii:

  1. chiar ghinion! recunosc ca nu am patit asa ceva la ei, desi am mai intarziat si eu. Sa-ti traiasca bebeloiul!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc dragelor! Zoozie merg de 5 ani la ei si nici eu nu am patit pana azi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce vrajeala proasta ai in tine....penibil! Nu va inteleg pe voi astea victime inchipuite...

      Ștergere
  3. Felicitari pentru baietel!!..in rest no comment!Ideea e ca trebuie sa ne facem respectate,daca altii nu stiu sa ne respecte!
    Felicia

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca ai reusit si ca bebe e ok. Asta e lucrul cel mai important. Imi permit sa imi dau si eu cu parerea referitor la ce ai patit. Mi se pare ca nu tine neaparat de Sanador, ci mai mult de dr la care aveai programarea. Nesimtirea mare e la el, in conditiile in care mesajele le transmitea dr. Oricum despre Herghelegiu si despre sictirismul cu care isi trateaza pacientele se stie, asa ca nu ma mira.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Felicia! De aia am si decis sa nu mai tac nici acolo, nici aici. Poate macar ceva se va schimba!

    RăspundețiȘtergere
  6. Despre cine poarta vina, atat timp cat Sanador accepta acest comportament din partea angajatului lor sunt la fel de vinovati. Si nimic nu m-ar fi oprit sa merg mai departe de el ca sa mi se faca dreptate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt total de acord cu tine. Si eu as fi facut la fel. Faza care ma enerveaza la culme referitor la astfel de doctori e si asta cu programarile in avans cu 3-4 luni. Mi se pare sf. In conditiile astea chiar aveai tot dreptul sa faci un scandal monstru. Felicitari inca odata pentru baietel si nastere usoara (fara alte peripetii).

      Ștergere
  7. felicitari pt baiat, am vazut ca faci baieti frumosi, sa-l vedem si pe asta:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draguta! Si noi suntem curioasi cum o sa fie, mai ales ca primii doi nu seamana intre ei! :)

      Ștergere
  8. In primul rind a-ti gresit criteriile de alegere a medicului. Exista o gramada de alti medici in acest moment in Bucuresti care fac echografii pe aparate identice cu ale d-nului Herghelegiu si care sint cel putin la fel de competenti .
    Aglomerarea si suprasaturarea unui personaj este de cele mai multe ori mai mult sau mai putin suspecta.
    Revizuiti-va criteriile de selectie,informati-va si veti gasii medici exelenti la care nu trebuie sa faci anticamera sau sa te programezi cu 3 luni inainte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, mi-ar fi placut sa stiu cu cine vorbesc, alegerea dr a fost la recomandarea ginecologului, in care am mare incredere. Eu fug in general de cei foarte cautati tocmai din aceste motive, dar asa cum am scris, la primul copil nu am avut problemele acestea cu domnul dr si atunci am mers pe incredere! Se pare ca intre timp importanta dumnealui, i-a depasit bunul simt si intelegerea umana!

      Ștergere
  9. Asa se intampla cu medicii astia vestiti. Iti recomand pe dr. Iosup, un ecografist super tare; mai accesibil - si ca timp si ca bani - cred. Chiar nu cred ca are rost sa-ti faci atatia nervi si draci cu Herghelegiu, mai ales ca sarcina decurge normal. Am incercat si eu o programare la el, dar cd am auzit de 3 luni, am renuntat.
    Felicitari oricum, in primul rand pt sarcina si in al doilea rand pt atitudinea combativa.
    Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Daciana. Eu deja in sarcina asta nu voi mai face ecografii in Romania! :) Si tot ce am vrut cu postul asta e ca toti sa invatam sa fim combativi si sa nu mai inghitim un astfel de comportament!

      Ștergere
    2. Draga mea,

      Felicitari pentru noul baietel care va veni! Ma bucur ca e totul bine si e sanatos, in fond e tot ce conteaza.
      In rest, as vrea sa spun ca nu te inteleg sau ca n-am trecut prin asa ceva, insa mi-am primit si eu portia de nesimtire (si asta pe banii mei).

      Cred ca e important sa nu mai lasam lucrurile de genul asta sa treaca nediscutate, nu e normal sa plecam capul, pentru ca uite asa perpetuam lipsa de respect si umanitate din tara asta.
      Bravo pentru articol si bravo pentru ca ai avut taria sa tipi la ei!

      Ștergere
    3. Felicitari pentru baietel si pentru atitudine! Deprinderile astea de superioritate cred ca se invata si se exerseaza din plin pe la noi. O prietena care lucreaza la Medlife se plange ca are mari batai de cap cu medicii de acolo, in a-i convinge sa participe la formari pe "client care", refuza, pur si simplu, nu-i intereseaza!
      @Daciana, n-as recomanda pe Iosup. O buna prietena a fost programata la chiuretaj in urma unei echo facute la el in perioada incipienta a sarcinii. Dumnealui a vazut ca ovulul implantat in uter este nefecundat. Fata refuzat dg lui si a mers la alta dr., in aceeasi zi.
      Copilul pe care dl Iosup nu il "vedea" are astazi 3 ani si jumatate.

      Ștergere
  10. problema nu e de doftor. E de atitudinea Sanador-ului.
    SI eu am mai intarziat la o clinica privata, la pediatru (si nu 5 min :D ). Dr-ul preluase alt copil, asistenta mi-a explicat ca o sa astept pana se elibereaza din consultatia ce a inceput-o.

    Deci poti sa faci o sesizare contra Sanador, cu mentiunea: pe data X nu mi s-a respectat programarea, si am asteptat 1 ora, pe data Y am intarziat 5 min dar nicio problema ca angajatele m-au tinut inca 10 min in discutii interminabile.
    eu am devenit f. drastica cu asta - nu te certi cu ele, pur si simplu faci o reclamatie, si chemi shefa.

    In timpul sarcinii, am avut o situatie oarecum similara la Medsana. Aveam programare, medicul a plecat de urgenta la spital (o nastere), eu rog o re-programare. Asistenta imi propune peste 3 luni. Ridic tonul la ea, si ii zic: sunt in luna a 6-7. Peste 3 luni o sa nasc. Voi ati anulat, nu m-ati anuntat din timp, voi gasiti o solutie, ma duc sa stau pe scaun. Aia a inceput scandalul. Eu m-am dus calm pe scaun, de partea cealalta a salii de asteptare cu nervii pe bigudiuri, si cu 20 de persoane prezente, ii cer sa vina cu sefa ei, pt ca isi bate joc de mine daca ma porgrameaza la consult dupa nastere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt de acord ca e si problema Sanadorului, mai ales pentru ca ii tolereaza domnului dr astfel de comportament. Intamplator am aflat ca atunci cand el intarzia isi anula clientii care il asteptau pana la ora la care venea si isi continua programul nestingherit! Eram hotarata sa merg pana la sefi daca nu se deschidea usa, acum sunt hotarata sa nu mai merg acolo!

      Ștergere
  11. eu am nascut la sanador de curand. sunt la al 2 lea copil si la prima sarcina am nascut tot intr-o clinica privata, cu ginecologul la care merg de multi ani si care s-a mutat la sanador. sfatul meu: nu mergeti la sanador! se asteapta la usi cu orele, persoanele de la receptie sunt mereu deranjate de intrebarile si "pretentiile " clientilor. doctorii cu renume au doar renumele si o atitudine de superdoctori care nu se materializeaza prin serviciile pe care le fac pentru pacienti. nu merita banii nostri pentru ca platim si cu nervi,stress si timp pierdut. eu am facut ecografii cu dr dinu alexandru. de obicei incerc sa ma programez prima sau a doua. si in astfel de conditii am asteptat la usa acestui medic, de fiecare data cel putin o ora. motivele au fost diverse : "dl doctor are o nastere", "dl doctor are o ecografie pe sarcina gemelara si nu a stiut, a crezut ca sarcina este unica", "dl doctor a primit o pacienta sa-i scoata firele, ptr ca o asteapta bebelusul acasa" etc etc etc. in realitate o ecografie la acest medic dureaza mai mult decat timpul rezervat de cei care fac programari. eu am stat inauntru 50 min si stiu ca urmatoarea programare era dupa 30 minute, am avut timp destul sa ma imprietenesc cu alte gravide care asteptau. dr dinu e foarte lent iar pacienta tre sa stea numai in anumite pozitii, foarte putin confortabile si sa nu se miste deloc 50 min pentru ca altfel doctorul o sa-i reproseze asta pe un ton nepotrivit . la un doctor care face eco in 50 minute programarile ar trebui sa se faca la 50 de minute, nu la 30 minute, insa programarile se fac prost, pentru ca vor cat mai muti clienti/ bani de la clienti. nu conteaza ca ajungi sa-ti petreci toata ziua la usa lor. ultima data cand am fost am asteptat 2 ore si eram insarcinata in 9 luni, era ultima eco inainte de nastere si abia puteam sa mai stau pe scaun. cred ca un medic ginecoloc ar trebui sa stie starea unei paciente in pragul nasterii. am facut o criza de nervi! eram si in ziua in care ar fi trebuit sa merg ultima data la serviciu, o zi de vineri .... nu am mai ajuns si ca atare a trebuit sa merg la serviciu si luni, dar luni a aparut ceva si uite asa am mai mers la job inca o saptamana.in ziua aceea de vineri am facut o criza de nervi, alimentata si de faptul ca o pacienta care avea programare dupa mine a fost invitata in cabinet inaintea mea, pentru ca era pacienta doctorului, nu trimisa de altcineva , asa ca mine. am plecat de la usa lui, am facut eco la parter la o doctorita Anca (nu-i mai stiu numele de familie), care a fost foarte draguta si mi-a facut si impresia ca este foarte competenta. a fost a doua oara in viata mea cand mi-am jurat ca la ginecolog barbat eu nu mai merg, este doar renumele si tupeul de capul lor, nu sunt in stare sa inteleaga pacientele si nevoile lor, deci nu sunt in stare sa le fie un doctor bun. ca sa inchei as vrea sa va spun ca in ziua aceea am fost la Carefour si casiera m-a atentionat ca au case prioritare unde gravidele merg in fata. desi era aglomerat am rezolvat in 5 minute. m-am gandit atunci cat de umilita am fost la sanador, acolo unde doctorul meu ar fi trebuit sa ma respecte cel putin la fel de mult ca la Carefour. mentionez ca eu lucrez la o firma de inginerie si arhitectura, nu fac reclama la vre-o locatie sau alta. dar, da, fac antireclama la sanador si antireclama acelui medic plin de el si cu pretentii dar care in realitate este doar un mediocru, dupa umila mea parere.

    RăspundețiȘtergere
  12. felicitari pentru baietel!
    si pentru ca nu te-ai lasat! ma bucur ca ai scris postul asta, sper sa invatam ceva din atitudinea ta!
    te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! De aia m-am hotarat sa scriu, poate vor invata si altii din patania mea!

      Ștergere
  13. E VINA TA CA AI MERS LA CONSULTATIE FARA PARTENERUL TAU DE VIATA....SOTIA MEA NU MERGE NICIODATA FARA MINE SI, ASTFEL, NU ISI BATE NIMENI JOC DE EA....AM ASISTAT SI LA CEZARIANA CHIAR DACA PENTRU ASAT A TREBUIT SA SIFONEZ CAROSERIA MOASEI....

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...